Codepeople start met detachering software-ontwikkelaars

Codepeople is vandaag officieel van start gegaan met het detacheren van software-ontwikkelaars. Het bedrijf is een zusterbedrijf van het Bredase software testbedrijf Testpeople.

CodepeopleCodepeople richt zich vooral op ontwikkelaars die een volgende stap willen zetten in hun ontwikkelcarrière, maar niet willen freelancen. Het bedrijf biedt ontwikkelaars naar eigen zeggen echter wel de voordelen en vrijheden van freelancen. Zo zijn medewerkers vrij zelf hun opdrachten te kiezen en de richting te bepalen waarin zij willen groeien. Codepeople biedt hierbij een faciliterend team aan dat helpt opdrachten te vinden die aansluiten bij ontwikkelaars.

Technische- en consultancyrol

Aldo Lufting, commercieel directeur en mede-eigenaar van Testpeople, Valueminds en Codepeople: “We leveren ontwikkelaars die goed zijn in hun vak en dat ook uitstralen, die communicatief vaardig zijn en naast een technische rol een consultancyrol kunnen bekleden. Daarin zit ‘m onze ‘detacheringsmeerwaarde’ voor opdrachtgevers. Het initiatief voor Codepeople ligt bij onze collega Johan Bastiaan. Hij maakt de sprong van technisch tester naar ontwikkelaar. Die kennis en ervaring neemt hij mee in zijn nieuwe rol en benut hij om adequaat in te spelen op vragen vanuit de markt.”

Met Codepeople verbreedt Testpeople haar activiteiten. Net als het in januari opgerichte zusterbedrijf Valueminds werkt Codepeople volgens dezelfde filosofie en cultuur als Testpeople. “Het familiegevoel vinden we daarbij erg belangrijk. We willen dan ook niet te groot worden, omdat juist dat kleine en persoonlijke ons kenmerkt en verbindt”, aldus Aldo Lufting, commercieel directeur en mede-eigenaar van Testpeople, Valueminds en Codepeople.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.