BlackBerry helpt zakelijk en persoonlijk gebruik van BYOD-apparaten te scheiden

Mobiel (bron foto: Pixabay)

BlackBerry lanceert BlackBerry WorkLife, een oplossing die bedrijven helpt zakelijk en persoonlijk gebruik van privé-smartphones die werknemers naar de werkvloer meenemen te scheiden. Ook maakt de oplossing het mogelijk werknemers te compenseren voor de kosten die zij hiervoor maken. BlackBerry WorkLife is onderdeel van BlackBerry Secure.

Veel bedrijven geven werknemers de mogelijkheid persoonlijke apparaten op de werkvloer te gebruiken. Dit kan de productiviteit van medewerkers te verhogen, maar levert ook uitdagingen op rond het beheer en de beveiliging van deze apparaten. Zo hebben IT-beheerders vaak geen toegang tot persoonlijke apparaten van werknemers en is het een uitdaging om zakelijke en privé data te scheiden zonder inbreuk te maken op de privacy van werknemers.

BlackBerry WorkLife Persona

BlackBerry wil met BlackBerry WorkLife uitkomst bieden. De oplossing wordt aangeboden in twee varianten: BlackBerry WorkLife Persona en BlackBerry WorkLife Data. BlackBerry WorkLife Persona geeft gebruikers een gescheiden zakelijke identiteit op hun smartphone, zonder dat zij hiervoor een extra SIM-kaart in hun apparaat hoeven te plaatsen. Deze zakelijke identiteit is gekoppeld aan een zakelijk telefoonnummer, dat ook na vertrek van de medewerker onder beheer blijft staan van de organisatie.

Daarnaast kunnen IT-beheerders het zakelijk gebruik van de smartphone beheren en bijvoorbeeld zien hoe vaak een werknemer belt, met welke contactpersoon het vaakst wordt gebeld en hoe lang deze gesprekken duren. Dit zonder hiermee inbreuk te maken op de privacy van de werknemer.

BlackBerry WorkLife Data

BlackBerry WorkLife Data geeft IT-beheerders de mogelijkheid werknemers te compenseren voor het zakelijk gebruik van hun privé smartphone. Zo kunnen beheerders precies nagaan hoeveel data zakelijke applicaties hebben verbruikt, zodat de kosten hiervan gecompenseerd kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk via BlackBerry WorkLife Data een beveiligingsbeleid af te dwingen voor zakelijke applicaties, zonder dat dit impact heeft op persoonlijke applicaties op het apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.