Nieuwe app van KvK geeft gratis inzage in Handelsregister

De Kamer van Koophandel (KvK) lanceert een gratis app waarmee de bedrijfsgegeven in het Handelsregister kunnen worden opgevraagd. Via de app kunnen gebruikers dertig keer gratis informatie opvragen, iets wat voorheen alleen tegen betaling mogelijk was.

“Als je nu een bank koopt bij bedrijf, kun je zien of die onderneming wel echt bestaat in het Handelsregister”, legt Hankie van Baasbank, lid van de Raad van Bestuur van de KvK, uit aan De Telegraaf. “Een ondernemer kan bijvoorbeeld zien wie er in het bedrijf bevoegd is om te handelen.”

Dertig gratis inzagen

De data die in de app beschikbaar is wordt wekelijks vernieuwd. Van Baasbank verwacht dat gebruikers met dertig gratis inzagen uit de voeten moeten kunnen. “Wij baseren dat op basis van onze ervaring hoe vaak er gemiddeld een uittreksel van het Handelsregister wordt gevraagd. Wij denken dat dit genoeg is, maar mocht uit de reacties blijken dat het te veel of te weinig is, dan kunnen we overleggen met het ministerie van Economische Zaken om dat aan te passen. De politiek bepaalt”, aldus Van Baasbank.

De ontwikkeling van de app heeft 50.000 euro gekost. Daarnaast gaat de app de KvK per jaar zo’n 5 miljoen euro aan gederfde inkomsten kosten.

De KvK App Handelsregister voor het iOS platform (bron: App Store)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *