Microsoft vernieuwt Outlook app voor iOS en Android

Microsoft lanceert een nieuwe versie van de Outlook app voor het iOS en Android platform. De app is voorzien van een nieuwe interface, maakt het eenvoudiger te schakelen tussen verschillende e-mailaccounts en bevat een nieuwe intelligente zoekfunctionaliteit op basis van Microsoft Graph.

Onder andere de wijze waarop e-mailgesprekken worden weergegeven is vernieuwd, meldt Microsoft. De app toont voortaan meer e-mails in een gesprek en brengt een duidelijkere scheiding aan tussen verschillende berichten, wat het lezen van gesprekken moet vereenvoudigen. Zodra een gesprek wordt geopend wordt automatisch het eerste ongelezen bericht geopend, zodat gebruikers direct verder kunnen lezen vanaf het punt waar zij waren gebleven.

De vernieuwde wijze waarop gesprekken worden weergegeven in de Outlook app (bron: Microsoft)

De vernieuwde wijze waarop gesprekken worden weergegeven
in de Outlook app (bron: Microsoft)

Quick reply functie

Daarnaast kunnen gebruikers reageren op een bericht in een gesprek, zonder hiervoor het gesprek te hoeven verlaten. Dit kan op ’quick reply’ box te klikken en het bericht te tikken. Tijdens het schrijven van deze reactie blijft het gesprek zichtbaar. Het bericht kan vervolgens met één druk op de knop worden verstuurd.

Daarnaast is het eenvoudiger te schakelen tussen verschillende accounts die zijn toegevoegd aan Outlook. Ook het schakelen tussen verschillende folders in de app is vereenvoudigd. Dit menu kan worden vastgemaakt aan het scherm door een account avatar ingedrukt te houden.

Intelligente zoekfunctie

Op korte termijn wordt een nieuwe intelligente zoekfunctie op basis van Microsoft Graphi toegevoegd aan de nieuwe Outlook app. Hiermee kunnen gebruikers sneller en effectiever hun e-mailaccounts doorzoeken. Ook kan worden gezocht naar specifieke contactpersonen, waarvan een ‘People card’ kan worden geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.