Google voegt security feature toe aan G Suite

Google voegt een nieuwe feature toe aan G Suite die beheerders meer controle geeft over de toegang die third-party apps hebben tot data uit G Suite apps. Ook werkt het bedrijf aan een nieuwe backup- en synchronisatiedienst voor gebruikers.

GoogleHet bedrijf maakt in een blogpost bekend de feature OAuth apps whitelisting beschikbaar te maken voor beheerders. Met deze feature kunnen beheerders aangeven welke specifieke apps toegang mogen hebben tot data uit G Suite apps. Zodra een app op de whitelist staat kunnen gebruikers deze apps toegang geven tot deze data.

Phishingacties tegengaan

Ook stelt Google dat de nieuwe feature voorkomt dat gebruikers via phishingacties onbevoegden onbedoeld toegang geven tot data uit G Suite apps. In mei waren Google Docs-gebruikers nog doelwit van een dergelijke aanval.

Daarnaast maakt Google bekend de lancering van Backup and Sync uit te stellen. Deze nieuwe tool helpt gebruikers hun bestanden naar Google Drive te backuppen. Google stelt de tool echter eerst te willen aanpassen op basis van feedback van gebruikers voordat deze wordt uitgerold.

Drive File Stream

Backup and Sync is primair gericht op consumentengebruikers. Voor G Suite gebruikers werkt Google aan Drive File Stream, waarmee zij toegang kunnen krijgen tot grote hoeveelheden bedrijfsdata zonder dat dit veel opslagruimte op hun harde schijf in beslag neemt. Drive File Stream wordt naar verwachting eind dit jaar beschikbaar voor G Suite Basic, Business, Enterprise, Education en Nonprofit gebruikers.

Tot die tijd adviseert Google zakelijke gebruikers Backup and Sync in te zetten. De tool wordt naar verwachting in de komende weken uitgerold.

One Response to Google voegt security feature toe aan G Suite

Mentions

  • Google lanceert Backup and Sync | AppWorks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *