BlackBerry vernieuwt BlackBerry Enterprise Mobility Suite

Mobiel (bron foto: Pixabay)

BlackBerry Enterprise Mobility Suite, onderdeel van BlackBerry Secure, is vernieuwd. Het platform is voorzien van nieuwe features, die het onder andere mogelijk maken mobiele Microsoft Office 365 applicaties en bedrijfsdata op onbeveiligde laptops te beveiligen.

BlackBerry Enterprise Mobility Suite is een platform waarmee BlackBerry gebruikers helpt mobiele apparaten van gebruikers te beveiligen. Werknemers werken immers in toenemende mate mobiel, en kunnen hierdoor in veel gevallen op iedere gewenste locatie informatie opvragen uit bedrijfssystemen en bedrijfsdata inzien. BlackBerry Enterprise Mobility Suite helpt de risico’s die dit met zich meebrengt te minimaliseren.

Beveiligingsbeleid afdwingen

De suite geeft IT-beheerders onder andere de mogelijkheid een beveiligingsbeleid af te dwingen voor het gebruik van Office 365 mobiele applicaties. Dit beleid kan vanuit BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM) op verschillende platformen worden afgedwongen

Daarnaast kunnen beheerders bedrijfsdata op onbeheerde laptops beveiligen. Steeds meer werknemers brengen immers privélaptops mee naar de werkvloer, waarmee zij toegang willen hebben tot bedrijfsinformatie. Deze laptops worden echter niet beheerd door de IT-afdeling, waardoor IT-beheerders weinig invloed hebben op het beveiligingsniveau van deze apparaten. BlackBerry Enterprise Mobility Suite biedt uitkomst door het mogelijk te maken ook deze onbeheerde laptops te beveiligen. Zowel Windows 10 als macOS worden ondersteund.

BlackBerry Workspaces

BlackBerry Workspaces, onderdeel van BlackBerry’s Enterprise File Synchronization and Sharing (EFSS) oplossing, heeft een update gekregen. Gebruikers kunnen hierdoor voortaan opmerkingen, @Mentions en alerts verwerken in gedeelde documenten. Daarnaast kunnen zij dankzij een DocuSign integratie workflows creëren voor juridische bindende documenten zoals financiële transacties.

BlackBerry Analytics is eveneens vernieuwd. Deze dienst kan een uitgebreid overzicht geven van de gebruikers van app. Zo maakt BlackBerry Analytics zowel het aantal dagelijkse als maandelijkse gebruikers inzichtelijk, evenals het aantal minuten dat zij per dag online zijn, het besturingssysteem en welke versie hiervan zij gebruiken, het gebruik van specifieke features van de app en het aantal keer dat een app per dag wordt geopend. Met dit extra inzicht wil BlackBerry bedrijven helpen de productiviteit van de business te verhogen.

Wearables

Tot slot biedt BlackBerry Enterprise Mobility Suite voortaan ondersteuning voor het beheer van meer wearables, waaronder slimme brillen. Ook kunnen applicaties die specifiek gericht zijn op wearables zoals Ubimax en Atheer veilig worden beheerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.