Gartner neemt Nederlandse start-up Betty Blocks op in Magic Quadrant

Betty Blocks, een no-code platform voor het ontwikkelen van bedrijfs-, web- en mobiele applicaties, is opgenomen in Gartners 2017 Magic Quadrant voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS).

Betty BlocksHet hpaPaaS Magic Quadrant is dit jaar voor het eerst opgesteld. Voorheen evalueerde Gartner high-productivity samen met high-control platformen. “Omdat hpaPaaS nu als een aparte categorie geëvalueerd wordt, laat dit zien dat de mogelijkheden en toegevoegde waarde van high-productivity platformen duidelijk erkend worden”, zegt Chris Obdam, CEO van Betty Blocks. ”We groeien hard en breiden ook internationaal uit. Deze opname in het kwadrant is een bevestiging van onze visie. We leven in een tijd waarin de snelle de langzame verslaan, ongeacht de omvang.“

14 oplossingen

De Gartner Magic Quadrant evalueert 14 oplossingen dit jaar. “Dat wij als relatief jonge speler uit Nederland nu opgenomen zijn is best bijzonder. Zeker als je bedenkt in welk tempo we dat voor elkaar hebben gekregen”, aldus CEO Chris Obdam. Obdam geeft aan de ambitie te hebben de gevestigde orde uit te dagen.

Betty Blocks is een platform waarmee gebruikers die affiniteit hebben met IT zelf een applicatie kunnen bouwen. Dit sluit aan bij de visie van het bedrijf op software-ontwikkeling.

Grote opdrachtgevers

Steeds meer Nederlandse organisaties maken gebruik van Betty Blocks. De gemeenten Hoorn en Zaanstad ontwikkelden eerder al hun eigen applicaties op het platform, net als onder andere KPMG, Tele2 en VIVAT. Betty Blocks verwacht dit jaar, net als vorig jaar, in omzet en aantal medewerkers te verdubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.