Amazon overweegt zakelijke chatdienst Slack over te nemen

Amazon overweegt de zakelijke chatdienst Slack over te nemen. Het bedrijf zou 9 miljard dollar over hebben voor Slack.

SlackDit meldt Bloomberg op basis van bronnen die betrokken zijn bij de gesprekken. De bronnen willen anoniem blijven, aangezien zij de gesprekken niet naar buiten mogen brengen. Dat het tot een deal komt tussen Amazon en Slack is overigens niet zeker.

Concurrentie met Microsoft en Google

Indien Amazon besluit Slack over te nemen kan dit het bedrijf helpen de concurrentie aan te gaan met onder andere Microsoft en Google. Amazon biedt overigens sinds februari 2017 Amazon Chime aan, een betaalde dienst voor video- en audioconferencing. Zowel Amazon als Slack willen niet reageren op de berichtgeving van Bloomberg. Recode meldt dat naast Amazon ook Microsoft, Google en Salesforce interesse zouden hebben in Slack.

Daarnaast is Slack bezig met een investeringsronde, waarmee het bedrijf naar verwachting zo’n 500 miljoen dollar gaat ophalen. Het is niet bekend welke partijen geld willen investeren in de zakelijke chatdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.