SDK integreert BBM Enterprise in iOS en Android apps

Mobiel (bron foto: Pixabay)

BlackBerry introduceert de BBM Enterprise SDK. Deze software development kit (SDK) biedt ontwikkelaars de mogelijkheid BBM Enterprise te integreren in hun zelf ontwikkelde apps.

BBM Enterprise is een beveiligde chatdienst voor bedrijven van BlackBerry. De dienst is ontwikkeld voor gebruik op mobiele apparaten en maakt het mogelijk chat-, video- en spraakgesprekken te voeren vanaf zowel Android-, iPhone- als BlackBerry smartphones. Alle communicatie via BBM Enterprise is versleuteld.

Beveiligde chatfunctionaliteit integreren

Met de BBM Enterprise SDK wil BlackBerry ontwikkelaars helpen een beveiligde chatfunctionaliteit te integreren in hun apps. Door te kiezen voor BBM Enterprise hoeven ontwikkelaars zelf dergelijke functionaliteit niet te ontwikkelen, wat hen tijd bespaart. Met de SDK is het mogelijk BBM Enterprise te integreren in zowel iOS als Android apps. BlackBerry stelt dat ontwikkelaars hiermee een veilige enterprise-grade chatfunctionaliteit kunnen toevoegen aan deze apps.

De SDK is overigens al enige tijd beschikbaar voor een selecte hoeveelheid bedrijven. In totaal hebben zo’n zestig Independent Software Vendors (ISV’s) met behulp van de BBM Enterprise SDK de chatfunctionaliteit van BBM Enterprise in hun apps geïntegreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.