GitHub vernieuwt GitHub Enterprise met GraphQL API en project boards

GitHub Enterprise is vernieuwd. Versie 2.10 van de on-premise variant van het code-sharing platform van GitHub is voorzien van verschillende nieuwe tools en features.

GitHubNieuw is onder andere de GraphQL API, waarmee ontwikkelaars hun eigen tools kunnen bouwen om toegang te krijgen tot de data die zij nodig hebben. Hierbij kunnen ontwikkelaars gebruik maken van dezelfde API die ook is gebruikt voor het bouwen van GitHub Enterprise.

Repositories voorzien van tags

Ook is het mogelijk repositories te voorzien van tags, wat het doorzoeken van repositories vereenvoudigd. Teamleden kunnen tags gebruiken om repositories te filteren en repositories te vinden die voor hun project relevant zijn.

Project boards hebben een update gekregen en bevatten voortaan een historisch overzicht van uitgevoerde en nog uit te voeren acties. Ook is inzichtelijk wie een bepaalde actie heeft uitgevoerd. Het is overigens ook mogelijk project boards in zijn geheel uit te schakelen indien deze feature niet wordt gebruikt.

Project reviews filteren

Daarnaast is het mogelijk bij project reviews voortaan te filteren op pull requests die direct de aandacht vereisen. Denk hierbij aan pull requests die nog gereviewed moeten worden, pull requests die goedgekeurd kunnen worden zodat deze kunnen worden samengevoegd met het totale project en gereviewde pull requests die een wijziging vereisen.

Een overzicht van alle wijzigingen is te vinden in de blogpost die GitHub over de update heeft gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *