Omzet van meer dan miljoen dollar komt vaker voor op iOS platform dan Android

Het aantal ontwikkelaars dat in 2016 meer dan een miljoen dollar heeft verdiend aan apps is op het iOS platform bijna twee keer zo hoog als op het Android platform.

Dit meldt Sensor Tower op basis van gegevens verzameld met Store Intelligence, een dienst waarmee Sensor Tower data verzameld over de App Store en Play Store. Uit de data blijkt dat 66 ontwikkelaars in 2016 meer dan 1 miljoen dollar omzet hebben gedraaid met apps die worden aangeboden in de App Store op het iOS platform. Dit is 1,7 keer meer dan op het Android platform, waar de teller blijft steken op 39.

Het aantal ontwikkelaars dat in 2016 meer dan een miljoen dollar heeft verdiend aan apps is op het iOS platform bijna twee keer zo hoog als op het Android platform (bron: Sensor Tower)

Snellere groei op Android platform

Overigens is het aantal ontwikkelaars dat hierin slaagt op het Android platform wel sneller gegroeid dan op het iOS platform. In 2015 wisten 34 ontwikkelaars op het iOS platform meer dan een miljoen dollar omzet te draaien. Dit aantal is in 2016 bijna verdubbeld. Op het Android platform verdiende in 2015 14 ontwikkelaars meer dan een miljoen dollar. Dit aantal is in 2016 2,8 maal hoger.

Op beide platformen leveren games veruit de meeste omzet op. Op het iOS platform richt 47% van de ontwikkelaars met een omzet van meer dan 1 miljoen dollar zich op games, 12% op social media, 8% op entertainment en 8% op lifestyle. Op het Android platform richt 75% van de ontwikkelaars met meer dan een miljoen dollar omzet in 2016 zich op games, 5% op social media en 5% op entertainment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.