DoTalk voorkomt taalbarrières op reis

Wie voor werk in het buitenland is, kan hier tegen communicatieproblemen aanlopen met mensen die niet dezelfde taal spreken. De nieuwe berichten-app DoTalk biedt uitkomst. De gratis dienst zet gesproken en geschreven tekst razendsnel om in negentig verschillende talen.

DoTalk is een gratis berichtendienst waarmee gebruikers direct in hun eigen taal of negentig andere talen kunnen chatten, berichten kunnen ontvangen, video-bellen en zowel foto’s als filmpjes kunnen versturen. Op hun telefoon, tablet of laptop typen en spreken gebruikers de gewenste zinnen in hun eigen taal in, waarna DoTalk deze zinnen direct omzet naar de taal van de ontvanger. De ontvanger krijgt de berichten altijd geschreven en in zijn eigen taal aangeleverd. Daarnaast biedt DoTalk een snelle vertaalfunctie. Hierbij spreken gebruikers iets in, waarna zij de vertaling direct op hun scherm te zien krijgen.

Nederland springplank naar rest Europa

De app is per direct beschikbaar in Nederland, dat als springplank naar de rest van Europa moet dienen. “Nederland behoort tot de landen met hoogste internetdichtheid ter wereld voor breedband en mobiel. Nederlanders zijn een reislustig volk dus ze komen voortdurend in aanraking met andere talen”, aldus de Australische initiatiefnemer Reno Nicastro.

De Australische ondernemer ontwikkelde de app uit eigen frustratie. Nicastro: “Als ik in het buitenland was voor zaken, moest daar de hele tijd een vertaler tussen in zitten. Dat moest toch anders kunnen, leek mij.” Aan de ontwikkeling van de app is drie jaar gewerkt door twintig Australische en Vietnamese ontwikkelaars. De app is uitvoerig getest in landen met de meest gesproken talen: Engels, Chinees, Koreaans, Japans, Russisch, Spaans, Frans en Indonesisch. In de ontwikkelfase werd de app continu verbeterd door de ervaringen die de Vietnamese ontwikkelaars en Nicastro er in de onderlinge communicatie mee opdeden.

Gratis en betaalde versie

DoTalk is gratis voor één-op-ééngebruik en heeft een betaalde functie waarbij twee tot tien gebruikers een gesprek kunnen voeren in hun eigen taal. Dit maakt het mogelijk groepsgesprekken en conference calls op te zetten met DoTalk. De app kan ook gebruikt worden door personen die dezelfde taal spreken.

DoTalk is beschikbaar voor laptop, iOS en Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *