Slack integreert AI in zoekmachine

De chatdienst Slack voorziet zijn zoekfunctie van kunstmatige intelligentie (AI). Dit moet gebruikers helpen sneller de juiste persoon binnen hun organisatie te vinden.

SlackSlack neemt voortaan in zijn zoekresultaten ook suggesties op die worden opgesteld door de AI die is geïntegreerd in Slack. Deze resultaten worden weergegeven onder het kopje ‘Peoples & Channels’, dat voortaan bij de zoekresultaten in de chatdienst worden vertoond. Onder dit kopje worden mensen verzameld die recent over het zoekwoord hebben gesproken en kanalen waarin dit onderwerp aan bod zijn gekomen.

Contact opnemen met collega’s

Daarnaast biedt Slack de mogelijkheid direct vanuit de zoekresultaten mee te praten in de aangetroffen kanalen. Gebruikers kunnen in deze kanalen vragen stellen aan specifieke collega’s door gebruik te maken van een @-mention. Dit moet gebruikers helpen sneller de juiste persoon te vinden binnen hun bedrijf en hiermee contact op te nemen.

Meer informatie is beschikbaar in de blogpost van Slack over de nieuwe feature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.