Met Bomberbot leren kinderen in 1 week programmeren

Om kinderen van 7 tot 13 jaar in Nederland te leren programmeren organiseert Bomberbot deze zomer Codekampen door heel het land. Op de vijfdaagse kampen maken kinderen een eigen website en leren op speelse wijze de alledaagse technologie begrijpen en beïnvloeden.

BomberbotIn een wereld die steeds afhankelijker wordt van computers en software is het belangrijk dat kinderen leren programmeren. Kinderen weten precies hoe alledaagse apparaten worden gebruikt en swipen op laptops, tablets en smartphones als zij het een tweede natuur. De techniek en software die erachter schuilt is voor velen echter onbekend terrein.

Coderen in het onderwijs

Waar alle kinderen in Groot Brittannië sinds 2014 les krijgen in programmeren, is programmeertaal op Nederlandse scholen geen verplicht onderdeel van het curriculum. De Nederlandse startup Bomberbot zet zich in om kinderen op Nederlandse basisscholen te leren programmeren. Bomberbot voorziet leerkrachten van een lespakket met lesplannen, online gaming en actieve support. Zo hebben 90.000 leerlingen programmeervaardigheden ontwikkeld.

Toch zijn er veel kinderen die nog geen programmeeronderwijs krijgen, terwijl steeds meer ouders hun kinderen computervaardigheden willen meegeven. “Wij krijgen steeds meer aanvragen van ouders om workshops te organiseren voor kinderen tijdens schoolvakanties.” vertelt Cristian Bello, oprichter van Bomberbot. “Door Codekampen te organiseren in de zomer kunnen kinderen in een speelse omgeving leren programmeren terwijl ze plezier maken met leeftijdsgenoten.” Bomberbot organiseert de vijfdaagse Codekampen op diverse locaties, waaronder Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Leeuwarden.

Programma Codekamp

De trainers van Bomberbot hebben een ruime ervaring op het gebied van onderwijs en programmeren en brengen met hun achtergrond uiteenlopende kennisvelden samen: software development, onderwijs, kinderpsychologie en technische innovatie in onderwijs. De trainers verzorgen een gevarieerd programma voor een snelle leercurve. In éen week tijd leren kinderen van 7 tot 13 jaar computertaal voor games, apps en websites en bouwen een eigen website. Niet alleen wordt grammatica bijgebracht, ook ontwikkelen kinderen basiscompetenties van de 21ste eeuw zoals logica, problemen oplossen, creatief denken en samenwerken.

“Mijn zoon Elyas vindt het heel leuk, omdat hij het begrijpt en snel oppikt. Het geeft hem zelfvertrouwen zodat hij steeds gemotiveerd is om aan een nieuwe missie te beginnen.” zegt Anahita Visser, moeder van Elyas. Daarnaast besteedt Bomberbot aandacht aan ‘unplugged’ activiteiten, weg zijn van het scherm met binnen- en buitengames. Jongens en meisjes gaan een leerzame week vol codeplezier tegemoet.

One Response to Met Bomberbot leren kinderen in 1 week programmeren

Mentions

  • Maartje van Oeveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.