AppDynamics Developer Toolkit helpt ontwikkelaars klantervaringen te verbeteren

AppDynamics, onderdeel van Cisco, kondigt een nieuwe versie aan van het ontwikkelplatform AppDynamics. Nieuw is de AppDynamics Developer Toolkit, die gebruikers helpt klantervaringen sneller te bouwen, uit te rollen, te meten en te verbeteren, ongeacht de omgeving waarin deze ervaring wordt aangeboden.

AppDynamicsIn de hedendaagse digitale wereld zijn kwaliteit en prestaties van groot belang voor klantloyaliteit. Het leveren van een goede applicatie-ervaring is volgens AppDynamics de sleutel tot het succes van een bedrijf. Veel bedrijven hebben echter moeite te voldoen aan de eisen van klanten, onder andere doordat specialistische tools individuen en groepen isoleren. Het bedrijf stelt dat ontwikkelteams steeds verder onder druk worden gezet om nieuwe applicaties, functies en updates sneller en betrouwbaarder te ontwikkelen.

Hoe beïnvloed code de business?

“De applicatie is vandaag de dag de business, wat een immense druk zet op organisaties om nieuwe ervaringen die leveren die klanten verbazen”, zegt Bhaskar Sunkara, Chief Technical Officer en producthoofd bij AppDynamics. “Digitale leiders verhogen continu de lat voor de verwachtingen van klanten op gebied van applicatie-ervaringen. Met onze nieuwe Developer Toolkit kunnen bedrijven hun applicatieteams context geven over de wijze waarop hun code de business beïnvloed en innovatie opleveren als een digitale leider.”

Transparantie staat in de Developer Toolkit centraal. Door meer transparantie in applicatieontwikkeling te geven wil AppDynamics ieder teamlid in staat stellen in real-time de impact van hun werk op de business te bekijken. Dit moet hen helpen betere applicaties te ontwikkelen die toegevoegde waarde opleveren door de organisatie.

Ondersteuning

 • De nieuwe toolkit biedt ondersteuning voor Go. Met AppDynamics for Go beschikken applicatieteams over gepatenteerde Business Transaction (BT) detectie en tracing voor Go applicaties.
 • Xamarin ondersteuning – De ondersteuning voor Xamarin stelt ontwikkelaars van mobiele applicaties in staat AppDynamics te embedden in native iOS en Android mobiele applicaties, waardoor zij de applicatieprestaties vanuit één enkele codebasis kunnen monitoren.
 • Android Studio Plugin – Ontwikkelaars kunnen het instrumentatieproces voor Android apps automatiseren en het aantal gemaakte fouten hierdoor terugdringen.

Integratie en testen

 • Developer Mode Business Transactions – Met de nieuwe Developer Mode BT’s kunnen applicatieteams code diagnostiseren voor specifieke Business Transactions in zowel pre-productie als productieomgevingen. Dit stelt teams in staat bottlenecks aan te pakken en problemen die in de testfase zijn opgespoord op te lossen.
 • Live Mode Business Transactions – Live Mode BT’s leveren snellere en nauwkeurigere configuratie door regels te detecteren en definieren door kritieke Business Transactions te identificeren op basis van live applicatiedata.

Geautomatiseerde analyse

 • Smart Crash Alerts – Bij het instrumenteren van nieuwe mobiele applicaties worden automatisch Smart Crash Alerts ingesteld. Ontwikkelaars zijn hierdoor minder tijd kwijt aan het configureren van alerts.
 • Crashrapporten in Business iQ – Nieuwe crashrapporten in Business iQ correleren app crashes aan business waarden zoals conversie en omzet. Dit geeft applicatieteams meer inzicht in de impact van crashes en helpt hen het oplossen van crashes te prioriteren.

Continu verbeteren

 • Meer inzicht in gebruikers – Nieuwe dashboards geven meer gegevens weer over individuele sessies van gebruikers. Hierbij wordt onder andere vastgelegd hoe gebruikers door de app scrollen, waar zij op tappen en welke andere handelingen zij uitvoeren. Dit helpt ontwikkelaars beter in kaart te brengen hoe gebruikers applicaties ervaren.
 • Mobile Scorecard – De Mobile Scorecard in AppDynamics heeft een forse update gekregen. Deze scorekaart maakt het voortaan eenvoudiger de belangrijkste data in te zien. Denk hierbij aan de crash rate, het totaal aantal crashes en de prestaties van netwerkverzoeken.

Enterprise iQ en Business iQ

Enterprise iQ heeft een aantal updates gekregen:

 • License Management – Maakt het mogelijk via een nieuw dashboard licenties toe te wijzen aan business units.
 • Universal Agent – Het uitrollen, upgraden en beheren van agents is voortaan eenvoudiger. Eén enkele package kan nu worden uitgerold naar iedere machine die monitoring vereist, waarna de Universal Agent automatisch coördineert met de AppDynamics controller om deze package geautomatiseerd uit te rollen en te configureren. Teams zijn hierdoor minder tijd kwijt aan configuratie en houden meer tijd over om zich op innovaties te richten. Universal Agent ondersteunt zowel Java als Machine agent types. In de nabije toekomst wordt ondersteuning toegevoegd voor andere agents.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *