Gemeenten protesteren tegen prijsverhoging van Vicrea

(bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

152 gemeenten protesteren tegen een prijsverhoging die softwareleverancier Vicrea heeft aangekondigd door te zullen voeren. De gemeenten noemen de prijsverhoging onacceptabel.

Dit heeft Kees Groeneveld van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) bekend gemaakt tijdens zijn toespraak op een leveranciersbijeenkomst van KING, meldt Computable. Vicrea maakte vorig jaar bekend de prijzen van zijn software te verhogen. Voor sommige gemeenten kan de prijsverhoging oplopen tot maar liefst 1050 procent.

Veel geld investeren in vernieuwen van software

Eerder kondigde ook PinkRoccade een prijsverhoging aan. Net als Vicrea maakt PinkRoccade onderdeel uit van TSS, dat deel uitmaakt van het Canadese Constellation Software Incorporated. De leveranciers stellen dat deze verhoging noodzakelijk is omdat leveranciers veel geld moeten investeren in het vernieuwen, terwijl gemeenten te lang met oude versies van software blijven werken.

Verschillende gemeenten zijn echter van mening dat de prijsverhoging buitensporig is en stellen dat de producten feitelijk nauwelijks zijn veranderd. In totaal maken bijna tweehonderd gemeenten gebruik van de software van Vicrea. Hiervan hebben 152 zich verzameld in een collectief voor de onderhandelingen met de softwareleveranciers. Daarnaast hebben de gemeenten laten weten op te zoek te willen naar een alternatief indien Vicrea voet bij stuk houdt. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en KING ondersteunen gemeenten hierbij. Wel benadrukt Groeneveld dat de organisaties geen contractpartner zijn.

2 Responses to Gemeenten protesteren tegen prijsverhoging van Vicrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *