IBM’s Bluemix App ID laat gebruikers inloggen met behulp van social media-accounts

IBM lanceert een nieuw authentificatiedienst voor zijn ontwikkelplatform Bluemix. De Bluemix App ID dienst biedt tools waarmee ontwikkelaars oplossingen kunnen ontwikkelen waarmee gebruikers zich via third-party diensten kunnen aanmelden. Dit zonder dat hiervoor uitgebreide security kennis vereist is.

Bluemix App ID van IBMMet Bluemix App ID kunnen ontwikkelaars gebruikers de mogelijkheid bieden in te loggen op applicaties met behulp van bestaande Facebook- en Google-accounts. IBM stelt dat Bluemix App ID ontwikkelaars veel tijd bespaard, doordat de oplossing het configureren van de securitylaag uit handen neemt.

Gepersonaliseerde gebruikerservaring

Daarnaast geeft Bluemix App ID ontwikkelaars inzicht in gebruikers op basis van de accounts die zij gebruiken om in te loggen op gebruikers. Dit maakt het mogelijk een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden. Zo kunnen ontwikkelaars data over specifieke gebruikers opslaan om geïndividualiseerde ervaringen te bieden op basis van voorkeuren, activiteiten in de app en activiteiten op social media.

In de onderstaande video wordt Bluemix App ID door IBM geïntroduceerd. Meer informatie is te vinden in de blogpost die IBM over de nieuwe dienst heeft gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.