Microsoft trekt op 15 december stekker uit CodePlex

Microsoft trekt op 15 december 2017 de stekker uit CodePlex, een platform waar open source projecten worden gehost. Het Amerikaanse IT-bedrijf adviseert gebruikers over te stappen op concurrent GitHub.

“Bijna 11 jaar nadat we CodePlex hebben gecreëerd is het nu tijd vaarwel te zeggen. We lanceerde CodePlex in 2006 omdat we, net als andere in de industrie, een behoefte zagen aan een goede plek om software te delen. Door de jaren heen hebben we veel geweldige functies zien komen en gaan, maar op dit punt is GitHub de facto de plaats voor open source sharing en de meeste open source projecten zijn daarheen gemigreerd”, schrijft Microsoft Technical Fellow Brian Harry in een blogpost.

Migratie naar GitHub

Ook Microsoft heeft zijn projecten inmiddels verhuisd naar GitHub, waar inmiddels ruim 16.000 open source projecten te vinden zijn. Microsoft stelt nauw met GitHub samen te werken om open source te promoten. Deze lijn wordt nu voortgezet; Microsoft kondigt aan op 15 december de stekker uit CodePlex te trekken. Per direct is het niet meer mogelijk nieuwe projecten op het platform te creëren.

Microsoft adviseert gebruikers over te stappen naar GitHub. Om deze overstap soepel te laten verlopen werd Microsoft samen met GitHub om een tool te ontwikkelen die helpt projecten te migreren. Deze tool wordt naar verwachting op korte termijn gelanceerd. Daarnaast wijst het bedrijf op een walkthrough op de CodePlex wiki die gebruikers door het migratieproces leidt.

Archief

De projecten die op CodePlex staan blijven overigens bewaard. Microsoft kondigt aan de volledige site te zullen backuppen voordat deze offline wordt gehaald. Deze backup wordt als archief gepubliceerd. Daarnaast worden in dit archief verwijzingen opgenomen naar de nieuwe thuisplaats van open source projecten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *