‘Bedrijfsapplicaties hebben gemiddeld door 321 gebruikers’

Mobiel (bron foto: Pixabay)

Een bedrijfsapplicatie had in 2016 gemiddeld 321 gebruikers, 9% meer dan in 2015. Het gemiddeld aantal apps waar binnen een bedrijf gebruik van wordt gemaakt ligt op 10,6. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2015, toen het gemiddelde nog uitkwam op 4,7.

Dit blijkt uit het 2017 Enterprise Mobile Apps Report op basis van een onderzoek onder onder 35.000 gebruikers van het ontwikkelplatform voor mobiele apps van Fliplet. Dit bedrijf helpt klanten in eigen beheer apps te ontwikkelen, zonder dat hiervoor programmeer- of ontwerpkennis voor nodig is. iOS blijft onder zakelijke gebruikers het meest populaire besturingssysteem. 58% van de gebruikers kiest voor iOS. Een groeiend aantal professionals kiest echter voor Android, waarmee het mobiele besturingssysteem van Google de afstand met iOS inloopt. Momenteel maakt 42% van de professionals gebruik van Android.
De meest voorkomende apps zijn:

  • Apps rond evenementen
  • Apps voor interne communicatie
  • Portal apps
  • Apps die de sales afdeling ondersteunen

Opvallend is dat het gebruik van tablets op de werkvloer terug lijkt te lopen. In 2015 gaf nog 42% van de gebruikers aan via een tablet bedrijfsapplicaties te gebruiken. In 2016 is dit aantal teruggelopen tot 12%.

Rapport

Meer informatie is te vinden in het ‘2017 Enterprise Mobile App Report’ van Fliplet. Het rapport kan hier worden aangevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.