Docker wil containerd doneren aan Cloud Native Computing Foundation

Docker wil de open container runtime ‘containerd‘ doneren aan de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Het bedrijf heeft een voorstel ingediend bij de CNCF om van containerd een CNCF project te maken.

DockerContainerd is ontwikkeld als een onafhankelijk component dat geëmbed kan worden in een groter systeem om kernfuncties voor containers te leveren. Docker kondigde in december al aan containerd te willen doneren aan een open source stichting. De keuze valt nu dus op de CNCF.

Volgende fase van innovatie en groei inluiden

De CNCF is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van cloud native technologie en diensten. Solomon Hykes, oprichter, CTO en Chief Architect bij Docker, meldt in een blogpost dat de omarming van containers met Docker in de afgelopen veel jaar voor veel innovatie in de sector heeft gezorgd. Door containerd te doneren aan de CNCF hoopt Docker een volgende fase van innovatie en groei in het containerecosysteem in te luiden.
Hykes wijst erop dat Docker met containerd al langer een onmisbaar onderdeel vormt van Kubernetes, dat eerder eveneens is gedoneerd aan de CNCF. Hykes stelt dat zowel Docker als andere betrokken partijen containerd zien als een goede container runtime voor Kubernetes. Daarnaast is de API van containerd beschikbaar via het universele open source RPC-raamwerk gRPC en worden meetwaarden beschikbaar gesteld in het Prometheus formaat. Beide projecten zijn al langer onderdeel van de CNCF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *