GitLab neemt Gitter over

GitLab neemt Gitter over, een communicatieplatform voor ontwikkelteams die actief zijn op GitHub. Via Gitter kunnen ontwikkelaars met elkaar samenwerken en overleggen.

GitLab“Community vormt de kern van GitLab’s principes. Het is onze missie zeker te stellen dat iedereen kan bijdragen, en ruim duizend ontwikkelaars hebben bijdragen aan GitLab CE. Deze overname is onderdeel van ons strategische plan om de meest populaire SaaS oplossing voor public repositories te worden”, legt Sid Sijbrandij, medeoprichter en CEO van GitLab, uit in een blogpost. “We zijn weliswaar nog jaren verwijderd van het realiseren van dit doel, maar we erkennen dat goede chat een essentieel element is van de meeste open-source projecten. Gitter is de leidende oplossing en we verwachten dat het de komende jaren blijft groeien. Toen de mogelijkheid zich voordeed om onze krachten te bundelen, hebben we besloten dit te doen.”

Gitter blijft bestaande integraties ondersteunen

Gitter blijft als onafhankelijk oplossing beschikbaar en blijft ondersteuning voor bieden voor bestaande integratie, waaronder integraties met GitHub en Twitter. Als onderdeel van de overname breidt Gitter zijn integratie met GitLab verder uit. Ook wordt het platform volledig open source gemaakt, waardoor ontwikkelaars voortaan kunnen bijdragen aan Gitter. Alle onderdelen van Gitter zijn hierdoor voortaan gratis beschikbaar.
Meer informatie is te vinden in de blogposts die Gitter en GitLab over de overname hebben gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *