Google lanceert Hangouts Meet en Hangouts Chat

Google lanceert Hangouts Meet en Hangouts Chat. Met Hangouts Meet kunnen zakelijke gebruikers videovergaderingen opzetten met maximaal dertig deelnemers, terwijl Hangouts Chat een intelligente communicatieapp gericht op teams is.

In een blogpost meldt Google met Hangouts Meet het voor zakelijke gebruikers eenvoudiger te willen maken videovergaderingen te voeren. Dit maakt dusdanig eenvoudig worden dat gebruikers hiermee net zo productief zijn als tijdens face-to-face vergaderingen. Onder andere een snelle, lichte interface en een slim toegangsbeheersysteem moeten hieraan bijdragen.

Met Hangouts Meet is het mogelijk videovergaderingen op te zetten met maximaal dertig deelnemers. Gebruikers kunnen aan deze vergaderingen deelnemen via een deelbare link, een uitnodiging via Google Calendar of een uitnodiging die via e-mail wordt verstuurd. Het is niet nodig een account aan te maken, software te downloaden of plugins te installeren.

Hangouts Chat

Hangouts Chat is een intelligente chatapp, waarmee Google zich richt op teams. Met de tool kunnen virtuele chatruimtes worden gecreëerd waarin een team kan communiceren en overleggen over een project. Binnen deze chatruimte kunnen specifieke onderwerpen worden aangemaakt, waarin gesprekken kunnen worden gebundeld zodat deze eenvoudig te volgen zijn.
De chatapp integreert met G Suite. Gebruikers kunnen hierdoor gedeelde content uit Drive en Docs, foto’s en video’s direct in gesprekken bekijken. Een zoekmachine maakt het mogelijk eerder gedeelde content terug te vinden. Hangouts Chat bevat ook de intelligente chatbot @meet. Deze bot combineert natural language processing en machine learning om geautomatiseerd afspraken in Hangouts Meet en Google Calender op te zetten met teamleden.

De intelligente chatbot @meet van Hangouts Chat (bron: Google)

De intelligente chatbot @meet van Hangouts Chat (bron: Google)

Beschikbaarheid

Hangouts Meet wordt per direct stapsgewijs uitgerold naar G Suite gebruikers. G Suite gebruikers kunnen Hangouts Chat uitproberen via het Early Adopter Program.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *