Mozilla neemt ontwikkelaar van Pocket over

Pocket

Mozilla neemt Read It Later over, de ontwikkelaar van de app Pocket. Pocket maakt het mogelijk interessante artikelen met één druk op de knop op te slaan, zodat deze later eenvoudig kunnen worden teruggevonden en gelezen.

Dit maken Mozilla en Pocket bekend in twee blogposts. De twee bedrijven werken al langer nauw met elkaar samen. Zo is Pocket sinds medio 2015 als feature geïntegreerd in de webbrowser Mozilla Firefox. Dit in tegenstelling tot andere webbrowsers, waar Pocket alleen als extensie beschikbaar is. Deze eerdere samenwerking heeft volgens Mozilla de basis gelegd voor de overname van Pocket door Mozilla.

Losstaand product

Pocket wordt door Mozilla als losstaand product naar Firefox opgenomen in zijn portfolio. Het kernteam van Pocket treedt in dienst bij Mozilla. Daarnaast wil het bedrijf de technologie van Pocket gebruiken voor Context Graph, een initiatief van Mozilla waarmee het bedrijf Firefox-gebruikers meer relevante content wil aanbieden op basis van de content die zij op dat moment bekijkt. Het gaat hierbij om content die informatie meer context geeft, alternatieven voor bijvoorbeeld een oplossing die op een webpagina wordt aangeboden of extra informatie over het onderwerp van de pagina.
Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *