Microsoft vernieuwt developer preview van Microsoft Teams

Microsoft maakt bekend de developer preview van Microsoft Teams te hebben geüpdatet. Nieuw is de mogelijkheid te deeplinken naar specifieke items op tabbladen en de mogelijkheid bots aan teams toe te voegen.

Microsoft Teams is een chatdienst waarmee Microsoft de concurrentie aangaat met Slack en WhatsApp. De dienst is onderdeel van Office 365. Microsoft maakte in januari bekend dat inmiddels 30.000 organisaties wereldwijd gebruik maken van Microsoft Teams.

Bots toevoegen aan teams

Via Developer Previews geeft Microsoft ontwikkelaars de gelegenheid integraties te ontwikkelen voor Microsoft Teams. Daarnaast kunnen zij feedback geven op de chatdienst. Deze feedback heeft tot nu toe geleid tot een aantal veranderingen in Teams.
Zo kunnen ontwikkelaars al langer bots voor Microsoft Teams ontwikkelen met het Microsoft Bot Framework. Deze konden voorheen alleen worden toegevoegd in 1 op 1 gesprekken. Nu is het ook mogelijk bots onderdeel uit te laten maken van een team, waarna teamleden vanuit ieder chatkanaal interactie kunnen hebben met de bot.

Microsoft Teams (bron: Microsoft)

Een chatbot in Microsoft Teams (klik op de afbeelding om deze te vergroten) (bron afbeelding: Microsoft)

Deeplinken naar items op tabbladen

Daarnaast kunnen ontwikkelaars via tabbladen allerlei features integreren in Microsoft Teams. Deze tabbladen geven teamleden de mogelijkheid deze features snel te gebruiken, zonder hiervoor Microsoft Teams te hoeven verlaten. Gebruikers kunnen voortaan ook deep links creëren naar specifieke items die beschikbaar zijn op een tabblad. Zodra een gebruiker op deze link klikt wordt direct dit specifieke item op het tabblad getoond.
Meer informatie over de nieuwe Developer Preview van Microsoft Teams is te vinden in de blogpost van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.