Wickr publiceert broncode van beveiligde berichtendienst Wickr Professional

Wickr maakt de broncode van de zakelijke beveiligde berichtendienst Wickr Professional beschikbaar. De dienst kan hierdoor worden onderworpen aan een beveiligingsaudit.

WickrWickr is een dienst die in 2012 is gelanceerd en het mogelijk maakt versleutelde berichten te versturen. Al langer wordt Wickr opgeroepen de broncode van de dienst openbaar te maken, zodat deze door onafhankelijk beveiligingsexperts onder de loep kan worden genomen. De Electronic Frontier Foundation (EFF) gaf Wickr in zijn Secure Messaging Scorecard 2015 bijvoorbeeld minpunten aangezien de broncode niet openbaar was.
Nu is de broncode van Wickr Professional dus alsnog openbaar gemaakt en gepubliceerd op GitHub. Hiermee zegt Wickr derden de mogelijkheid te willen geven de crypto codebase zelf onder de loep te nemen en te controleren of de beloftes die Wickr doet in de praktijk worden waargemaakt. Daarnaast geeft Wickr een korte technische whitepaper beschikbaar met informatie die helpt bij het auditen van de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *