Cloud Native Computing Foundation doneert RehinkDB code aan Linux Foundation

De Cloud Native Computing Foundation (CNCF) maakt bekend voor 25.000 euro alle RethinkDB code, auteursrechten en bezittingen te hebben overgekocht. Alle code is vrijgegeven onder de Apache Software License v2.0 en is gedoneerd aan de Linux Foundation.
RethinkDBRethinkDB is een populaire open source database waarvan de ontwikkeling in oktober 2016 is stopgezet nadat het bedrijf achter RethinkDB aangekondigde zijn activiteiten te staken. De open source database was gelicentieerd onder de GNU Affero General Public License. Deze licentie verplicht gebruikers alle wijzigingen aan code opnieuw open source te maken.

Commerciële oplossingen

Door de licentie nu onder de Apache Software License versie 2 vrij te geven zijn hier voortaan minder strenge regels aan verbonden. Bedrijven kunnen hierdoor commerciële oplossingen ontwikkelen op basis van het open source RethinkDB, zonder de broncode van hun commerciële oplossing te hoeven vrijgeven.
Momenteel wordt gewerkt aan RethinkDB 2.4. Meer informatie over RethinkDB is te vinden op GitHub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *