Eerste apps met ondersteuning voor Android Instant Apps beschikbaar

Android

De eerste apps met ondersteuning voor Android Instant Apps zijn beschikbaar. De apps kunnen de komende tijd worden getest door gebruikers. Onder andere BuzzFeed, Wish, Periscope en Viki hebben ondersteuning toegevoegd voor de nieuwe feature.

Dit maakt Aurash Mahbod van het Google Play-team van Google bekend in een blogpost. Android Instant Apps is een feature die het voor Android gebruikers eenvoudiger moet maken apps uit te proberen. De feature maakt het mogelijk een app te streamen, waardoor gebruikers de app kunnen gebruiken zonder dat deze daadwerkelijk op hun Android apparaat wordt geïnstalleerd. De feature werd in 2016 door Google op Google I/O aangekondigd.
Om ondersteuning voor Android Instant Apps toe te voegen aan een bestaande app moet deze app worden geüpdatet. Hierbij moet de app worden opgedeeld in modules, die vervolgens door gebruikers kunnen worden gestreamd. Overigens is de SDK die hiervoor nodig is nog niet beschikbaar; deze wordt naar verwachting in de komende maanden beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen wel alvast een aantal belangrijke stappen nemen om hun apps voor te bereiden op Android Instant Apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *