Koppeling met Facebook verzekert GitHub-gebruikers van toegang tot hun account

GitHub maakt het eenvoudiger voor gebruikers toegang te krijgen tot accounts waaruit zij zijn buitengesloten. Hiervoor introduceert GitHub de mogelijkheid een Facebook-account te koppelen aan een GitHub-account.

GitHubNeil Matatall van GitHub licht het besluit toe in een blogpost. “Dit helpt ons uw account te herstellen voor twee-factor authentificatie lookout scenario’s”, aldus Matatall. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een situatie waarin een gebruiker twee-factor authentificatie heeft geactiveerd en de aan het account gekoppelde smartphone verliest. De gebruiker kan zijn identiteit hierdoor niet langer bevestigen bij GitHub en krijgt hierdoor geen toegang meer tot zijn account.

Verlies van telefoon of U2F sleutel

Matatall: “U kunt bijvoorbeeld worden buitengesloten uit uw GitHub account doordat u uw telefoon of U2F sleutel bent verloren, van telefoon wisselt zonder deze opnieuw in te koppelen, of indien u op andere wijze uw telefoon of token niet meer kunt gebruiken, zonder dat hiervan een bruikbare backup bestaat.”
Voorheen moesten ontwikkelaars die in een dergelijke situatie terecht kwamen hun identiteit aan tonen bij GitHub, waarna GitHub de authentificatiefunctie kan uitschakelen. Om dit te doen hebben gebruikers toegang nodig tot het e-mailaccount dat aan het GitHub account is gekoppeld en de SSH private key. De nieuwe feature vereenvoudigt dit proces. Ontwikkelaars kunnen hun Facebook-account aan hun GitHub-account koppelen via de beveiligingsinstellingen van GitHub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.