Google wil slimme tools ontwikkelen voor Raspberry Pi

Raspberry Pi

Google kondigt aan dit jaar slimme tools te willen ontwikkelen voor de Raspberry Pi, een singleboardcomputer op basis van een ARM-processor. Het bedrijf vraagt makers via een enquête aan te geven in wat voor soort tools en toepassingen zij geïnteresseerd zijn.
De Amerikaanse techgigant heeft een forse reeks tools ontwikkeld voor machine learning, het Internet of Things, wearables, robotica en domotica. Het lijkt erop dat Google de expertise en kennis die hierbij is opgedaan nu wil inzetten om slimme tools te ontwikkelen voor de Raspberry Pi. In de enquête noemt Google onder andere tools voor gezichts- en emotieherkenning, spraak-naar-tekst vertaling, natural language processing en het analyseren van sentimenten.
Het beschikbaar stellen van dergelijke tools kan interessante kansen bieden voor ontwikkelaars, die de tools kunnen gebruiken om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor de Raspberry Pi. De Raspberry Pi Foundation roept geïnteresseerden daarom op de enquête in te vullen en aan te geven welke tools zij het liefst tot hun beschikking willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.