Beveiligingsproblemen in 275.000 apps verholpen dankzij beveiligingsprogramma van Google

Google stimuleert via het App Security Improvement (ASI)-programma ontwikkelaars meer aandacht te besteden aan de beveiliging van Android-apps. Het programma blijkt niet zonder resultaat. 90.000 ontwikkelaars hebben inmiddels zo’n 275.000 apps een update gegeven op basis van aanbevelingen uit het ASI-programma.
Dit meldt Google in een blogpost. Het ASI-programma is in 2014 geïntroduceerd om ontwikkelaars te motiveren bekende beveiligingsproblemen in Android-apps aan te pakken. Het programma geeft ontwikkelaars informatie over 26 veelvoorkomende beveiligingsproblemen in Android. Wie deze problemen tijdens de ontwikkeling al aanpakt kan zijn app hierdoor sneller door het goedkeuringsproces van Google Play leiden. Apps waarin deze problemen tijdens de screeningsronde van Google toch opduiken worden geweigerd, waarna ontwikkelaars de apps moeten aanpassen om deze alsnog in Google Play te kunnen aanbieden.
Op een speciale webpagina geeft Google meer informatie over de 26 bekende kwetsbaarheden in Android apps waar in het ASI-programma naar wordt gekeken. Op deze pagina zijn ook verwijzingen naar ondersteunende artikelen te vinden die ontwikkelaars helpen deze problemen aan te pakken. Daarnaast stelt Google documenten met security best practices beschikbaar en een security checklist om ontwikkelaars hierbij te ondersteunen.

Het aantal apps dat naar aanleiding van Google’s App Security Improvement (ASI)-programma een update heeft gekregen (bron: Google)

Het aantal apps dat naar aanleiding van Google’s App Security Improvement (ASI)-programma een update heeft gekregen (bron: Google)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *