Financiering vanuit SIDN Fonds voor CodeSpeer

CodeSpeer krijgt financiering vanuit het SIDN Fonds. Deze game engine stelt kinderen in staat eigen games en animaties te maken, die zij vervolgens kunnen delen via een publicatieplatform. Dit zonder dat hiervoor programmeerervaring nodig is.
SIDN FondsDe educatieve game engine CodeSpeer is gericht op creatieve zelfexpressie en sociale interactie van kinderen. De game engine geeft kinderen de mogelijkheid kleine spellen te ontwikkelen, zonder dat zij hiervoor programmeerkennis nodig hebben. Kinderen maken hierdoor kennis met programmeren en ervaren daarnaast hoe krachtig open source kennisdeling kan zijn.
CodeSpeer is een vervolg op Bomberbot, een 2-jarig curriculum waarmee kinderen de basis van programmeren leren. Bomberbot wordt inmiddels door ruim 45.000 kinderen gebruikt.

One Response to Financiering vanuit SIDN Fonds voor CodeSpeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.