Teams ontwikkelen nieuwe toepassingen tijdens Dutch Blockchain Hackathon 2017

Ontwikkelaars worden op 10, 11 en 12 februari uitgedaagd tijdens de Dutch Blockchain Hackathon 2017 nieuwe toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchain technologie. Tientallen teams lanceren tijdens de hackathon prototypes voor nieuwe toepassingen op de blockchain waarmee de samenleving en economie slimmer kunnen worden georganiseerd. Prins Constantijn van Oranje-Nassau is als Special Envoy van StartupDelta op vrijdag aanwezig om het startsein te geven. Op de laatste dag zal een internationale expert jury met onder andere Alexander Rinnooy Kan en Lex Hoogduin, in totaal 50.000 euro aan prijzengeld verdelen voor de beste oplossingen.
Dutch Blockchain Hackathon 2017De hackathon wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf DutchChain en ondersteund door een unieke samenwerking tussen publieke en private partners. De private partijen ING, Exact Software, APG, EBPI, 216 Accountants, Deloitte, Microsoft en IBM steunen samen met het ministerie van Economische Zaken, Dutch Digital Delta, de Kamer van Koophandel, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen, Provincies Drenthe en Groningen, Nationale Digicommissaris, Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandsche Bank) de de Dutch Blockchain Hackathon. Ook StartupDelta steunt de hackathon.

Honderden deelnemers

De hackathon wordt georganiseerd in The Big Building in Groningen. In het weekend van 10 tot 12 februari honderden deelnemers gefaciliteerd met razendsnel internet en de nieuwste technologie van partijen als Microsoft, IBM, Ethereum, BigchainDB en Blockchain.com. Ondernemers, software-ontwikkelaars, studenten, creatieven, interface designers en datawizards bundelen op dit gebied de krachten met specialisten van de Nederlandse overheid, toezichthouders, kennisinstellingen en grote bedrijven. Volgens de organisatie van de hackathon heeft nooit eerder een dergelijke grootschalige samenwerking rondom de ontwikkelingen van blockchain-technologie plaatsgevonden.
In Nederland zijn zowel de overheid als grote ondernemingen serieus geïnteresseerd in de kansen die Blockchain biedt voor het oplossen van wezenlijke maatschappelijke uitdagingen. Wat als bureaucratie en paarse krokodillen worden uitgeroeid? Of identiteitsfraude de wereld uit wordt geholpen? Wat als we zelf kunnen gaan bepalen waar onze pensioengelden in worden geïnvesteerd, of waar en door wie onze energie wordt opgewekt en geleverd? Kunnen we onze overheidsdiensten aan de internationale gemeenschap aanbieden? Relevante vraagstukken in de huidige samenleving en economie waarvoor de blockchain technologie een oplossing lijkt te bieden. Het World Economic Forum plaatst Blockchain in de top zeven van technologieën die de meeste potentie hebben om de wereld radicaal te veranderen.

Vijf tracks

Tijdens de hackathon werken de teams in één van de vijf tracks (internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening). Per track is er een cash prijs van €10.000,- beschikbaar, waarvan € 7.500,- voor de winnaar en €2.500,- voor de runner-up. De track sponsoren zijn: Rijksdienst voor identiteitsgegevens, Kamer van Koophandel, APG, PGGM, ICTU, Energy Academy Europe, Nuon / Vattenfall en de Gasunie. Per track is er plaats voor tien teams (3 tot 8 deelnemers). Deelnemen aan de hackathon is gratis, inclusief eten.
Inmiddels is ruim anderhalf miljard geïnvesteerd in blockchain bedrijven. Onderzoeken van onder andere Deloitte melden dat ook er de komende jaren wereldwijd vele miljarden in blockchain zullen worden geïnvesteerd in blockchain technologie. Voor landen en bedrijven die vooroplopen biedt dit kansen op extra groei. Teams die mee willen doen aan de hackathon kunnen zich gratis registreren op de website van het event.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.