Ontwikkelaars van Facebook bouwen webgebaseerde versie van Atom

Facebook maakt bekend dat haar ontwikkelaars een webgebaseerde variant hebben ontwikkeld van de open source desktop text editor Atom. Ook deze webgebaseerde variant is open source. Facebook nodigt ontwikkelaars uit bij te dragen aan het project via GitHub.
AtomHet social mediabedrijf organiseert met regelmaat interne hackathons, waarbij werknemers worden uitgedaagd innovatieve ideeën om te zetten in realiteit. In een blogpost beschrijft Facebook deze hackathons en de verschillende ontwikkelingen die hieruit zijn voortgekomen.

Webgebaseerde variant van Atom

Een voorbeeld is de webgebaseerde variant van Atom, waarmee een groep ontwikkelaars van Facebook tijdens één van deze hackathons aan de slag is gegaan. Atom is een open source desktop text editor die de basis vormt voor Nuclide, de integrated development environment (IDE) van Facebook voor iOS, React Native en webapplicaties.
Door een versie van Atom te ontwikkelen die in de webbrowser draait moet het eenvoudiger worden voor ontwikkelaars om op afstand te werken aan een ontwikkelproject. Zij kunnen met iedere machine aan de slag met Atom, zonder dat hiervoor software hoeft te worden geïnstalleerd. De ontwikkeling van de webgebaseerde versie van Atom is nog in volle gang. Het project is te volgen via GitHub. Hier is ook een demonstratie van het project beschikbaar. Facebook nodigt ontwikkelaars uit bij te dragen aan het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.