Honderden ontwikkelaars richten zich in nieuw centrum op autonome BMW iNEXT

André Miller, software ontwikkelaar voor geautomatiseerd rijden bij BMW Group (bron: BMW)

Autofabrikant BMW wil in 2021 de BMW iNEXT op de markt brengen, een volledig autonoom rijdend elektrisch voertuig. Connectiviteit en daarmee software speelt in deze auto een cruciale rol. BMW opent daarom een ontwikkelcentrum in het Duitse Unterschleissheim, in de omgeving van München.
In totaal gaan 600 mensen aan de slag in het nieuwe ontwikkelcentrum, waarvan de meeste softwareontwikkelaars zijn. Een deel van dit personeel wordt intern geworven. BMW beschikt over experts in allerlei vakgebieden, die momenteel verspreid over het gehele bedrijf actief zijn. Deze experts worden vanaf medio 2017 werkzaam in Unterschleissheim. Het personeelsbestand wordt de komende jaren stapsgewijs uitgebreid. Op termijn moet er zo’n 2.000 man werkzaam zijn in het centrum.

Agile teams

Hierbij worden kleine teams van specialisten gevormd die snel kunnen inspelen op ontwikkelingen en daarnaast kunnen samenwerken binnen BMW. Deze specialisten krijgen de autoriteiten om in belangrijke mate zelf beslissingen te kunnen nemen. Agile teams, korte lijnen en snelle besluitvormingsprocessen zijn volgens BMW kenmerken van de nieuwe werkwijze.
Softwareontwikkelaars kunnen op de nieuwe campus de code die zij hebben geschreven direct testen in een echt voertuig. “We combineren de voordelen van een start-up, zoals flexibiliteit en snelheid, met die van een gevestigde organisaties, zoals procesveiligheid en expertise in industrialisatie”, aldus Klaus Fröhlich, lid van de bestuursraad van BMW Group en verantwoordelijk voor ontwikkeling binnen het bedrijf.
André Miller, software ontwikkelaar voor geautomatiseerd rijden bij BMW Group (bron: BMW)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.