Nieuwe methode ontdekt voor creëren betere synthetische beelden voor trainen AI

Een robot (bron: FreeImages.com/Julien Tromeur)

Apple heeft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee synthetische beelden kunnen worden gecreëerd die van betere kwaliteit zijn dan reguliere synthetische beelden. Deze beelden kunnen door ontwikkelaars worden gebruikt om kunstmatige intelligentie (AI) te trainen.
AI wordt in veel gevallen getraind door de AI een grote hoeveelheid beelden te tonen waarop objecten zijn benoemd. Hierbij wordt doorgaans gebruik gemaakt van synthetische beelden, die geautomatiseerd worden gegenereerd en waarop objecten automatisch worden benoemd. Dit maakt het mogelijk in korte tijd een grote hoeveelheid afbeeldingen te verzamelen. Het is ook mogelijk hiervoor ‘echte’ foto’s te gebruiken, maar dit neemt veel tijd in beslag aangezien ieder object op de afbeeldingen in dit geval door een mens benoemd moet worden.
Deze werkwijze heeft echter nadelen. Zo hebben synthetische beelden niet altijd dezelfde kwaliteit als echte foto’s. Deze lagere kwaliteit heeft ook impact op de kennis die AI opdoet met behulp van de trainingsmethode. In het nu gepubliceerde onderzoek kijkt Apple daarom hoe de kwaliteit van synthetische beelden kan worden verbeterd. Meer details zijn te vinden in de onderzoekspaper van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.