Ontwikkelaar Cyanogen staakt activiteiten per 31 december

Software ontwikkelaar Cyanogen trekt op uiterlijk 31 december 2016 de stekker uit het op Android gebaseerde Cyanogen OS. Dit heeft tot gevolg dat alle smartphones die draaien op het mobiele besturingssysteem CyanogenMod op korte termijn niet meer ondersteund worden.
CyanogenModDat het niet goed gaat met Cyanogen is al langer duidelijk. Vlak voor de feestdagen maakte het bedrijf echter bekend de stekker uit Cynagen OS te trekken. Nog voor het eind van dit jaar wordt alle content rond dit besturingssysteem offline gehaald. Dit proces is inmiddels in gang gezet. De community achter CyanogenMod, dat is gebaseerd op Cyanogen OS, is inmiddels begonnen met het creëren van een back-up van de content.
Voor verschillende smartphonefabrikanten heeft het besluit gevolgen. Zo draait onder andere de OnePlus, de OneZuk Z1 en verschillende Wileyfox-smartphones op CyanogenMod. Doordat de ontwikkeling van dit besturingssysteem wordt gestaakt zullen er geen updates meer worden uitgebracht. Wileyfox heeft overigens in een reactie aan Tweakers al laten weten zijn toestellen te zullen blijven ondersteunen. CyanogenMod zelf krijgt onder de naam Lineage OS een doorstart. Naar verwachting komt het team achter Lineage OS op korte termijn met meer duidelijkheid.

One Response to Ontwikkelaar Cyanogen staakt activiteiten per 31 december

Mentions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.