Mark Zuckerberg demonstreert zijn persoonlijke virtuele assistent Jarvis (video)

Mark Zuckerberg demonstreert in een nieuwe video zijn persoonlijke virtuele assistent Jarvis (bron: Facebook video)

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, maakte begin 2016 bekend in 2016 een virtuele persoonlijke assistent te willen bouwen. Met dit project blijkt Zuckerberg inderdaad aan de slag te zijn gegaan. In een nieuwe video toont hij zijn vorderingen.
Zuckerberg wilde een virtuele assistent genaamd ‘Jarvis’ bouwen die hem thuis ondersteunt bij allerlei taken. In een nieuwe video die de CEO van Facebook heeft vrijgegeven is te zien dat dit project inmiddels vorm heeft gekregen. Zuckerberg toont onder andere hoe hij via een mobiele app communiceert met Jarvis. Zo geeft hij in de video Jarvis opdracht de temperatuur in de kamer aan te passen en zet Jarvis voor Zuckerberg een video conference op. Daarnaast blijkt Jarvis in staat specifieke personen te herkennen. Door bepaalde informatie over deze personen te delen met Jarvis kan de virtuele assistent hierop inspelen. Zo weet Jarvis Zuckerberg in de video te vertellen dat zijn dochter inmiddels is opgestaan.
In de video heeft Jarvis de stem van de bekende acteur Morgan Freeman aangenomen. Zuckerberg geeft echter aan ook met andere stemmen te experimenteren. In totaal stelt de CEO van Facebook in 2016 zo’n 100 uur te hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van Jarvis.
https://www.facebook.com/zuck/videos/10103351034741311/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.