ARM neemt specialist in ontwikkeltools voor HPC-omgevingen over

ARM neemt Allinea Software over. Dit Britse bedrijf is gespecialiseerd in ontwikkeltools voor High Performance Computing (HPC).
ARMAllinea bedient naar eigen zeggen 80% van de top 25 meest krachtige supercomputers ter wereld. Het gaat hierbij onder andere om de NASA, het Amerikaanse ministerie van Energie, een reeks supercomputers van nationale laboratoria en universiteiten en private organisaties.

Efficiëntie van software maximaliseren

Met de software van het bedrijf kunnen ontwikkelaars de efficiëntie maximaliseren van software die in HPC-omgevingen draait. Het bedrijf levert hiervoor onder andere de software suite Allinea Forge, die bestaat uit een applicatie debugger genaamd Allinea DDT, de prestatie-analysetool Allinea MAP en de analysetool Allinea Performance Reports.
ARM belooft dat Allinea onder de vlag van ARM zich blijft richten op de ontwikkeling van software voor meerdere platformen. De software zal dus niet uitsluitend geschikt worden voor de AArch64 architectuur van ARM. Het team van Allinea wordt geïntegreerd in ARM’s HPC compiler en libraries engineering teams. Samen gaan de teams een nieuw HPC Tools team vormen, dat wordt ondergebracht bij de Development Solutions Group van ARM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.