Google lanceert ontwikkelplatform voor Android gebaseerde IoT oplossingen

Google lanceert Android Things, een nieuw platform dat ontwikkelaars helpt met behulp van Android Internet of Things (IoT) toepassingen te ontwikkeling. Daarnaast krijgt het Weave platform een update, waardoor een nieuwe reeks apparaten kan worden verbonden met de cloud en diensten van Google.
Android Things van GoogleAndroid Things is een platform dat als Developer Preview beschikbaar wordt gesteld aan ontwikkelaars. Met het platform krijgen ontwikkelaars toegang tot Android Studio, Android SDK, Google Play Services en Google Cloud Platform. Android Things kan worden gecombineerd met onder andere Intel Edison, NXP Pico en Raspberry Pi 3.

Weave platform

Het Weave platform van GoogleDaarnaast krijgt het Weave platform een update. Deze update maakt het eenvoudiger allerlei soorten apparaten te verbinden met de cloud en interactie te laten hebben met diensten als Google Assistant. Weave zorgt voor cloud infrastructuur waarop ontwikkelaars hun producten kunnen uitrollen, zonder dat zij zich op deze infrastructuur hoeven te focussen. Zij kunnen zich hierdoor volledig richten op de ontwikkeling van hun producten.
Weave bevat onder andere een Device SDK voor ondersteunde microcontrollers en een beheerconsole. De Weave Device SDK ondersteunt momenteel onder andere schema’s voor lampen, slimme stekkers en schakelaars, en thermostaten. In de komende maanden wordt ondersteuning toegevoegd voor extra apparaten en wordt daarnaast een mobiele applicatie API beschikbaar gesteld voor het iOS en Android platform. Google wijst erop dat onder andere voor de Philips Hue en Samsung SmartThings gebruik is gemaakt van Weave. Daarnaast zouden Belkin WeMo, LiFX, Honeywell, Wink, TP-Link en First Alert het platform momenteel implementeren.
Meer informatie is te vinden in de blogpost van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.