Qualcomm Snapdragon-processen krijgen Windows 10-ondersteuning

De eerste mobiele apparaten zullen vanaf de tweede helft van 2017 in staat zijn desktop-apps voor het Windows platform te draaien. Hiervoor is Microsoft een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Qualcomm.
Dit maakt Microsoft bekend. Door een samenwerking aan te gaan met Qualcomm worden de Snapdragon-processors van het bedrijf geschikt gemaakt voor Windows 10. Hiermee zijn dit de eerste ARM-gebaseerde processoren waarop het Windows 10 besturingsysteem kan draaien.

x86 Win32 en Universal Windows apps

In de praktijk betekent dit dat x86 Win32 en Universal Windows apps probleemloos op de mobiele apparaten kunnen draaien. Aangezien deze apps al langer geschikt zijn voor Windows 10 hoeven ontwikkelaars hun bestaande apps niet aan te passen om deze geschikt te maken voor de mobiele apparaten.
De eerste mobiele apparaten met Windows 10 op basis van de Snapdragon-processor van Qualcomm zullen beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.