Google’s App Maker helpt zonder programmeerkennis apps te bouwen

Google stelt een private bèta beschikbaar van App Maker. Dit is een nieuwe dienst die klanten die G Suite gebruiken helpt zonder kennis van software- en appontwikkeling zakelijke apps te bouwen.
GoogleApp Maker bestaat uit een reeks templates en een code-arme visuele editor. Met deze tools wil Google professionele ontwikkelaars helpen apps sneller te bouwen dan voorheen mogelijk was. Daarnaast maakt App Maker het voor werknemers zonder programmeerkennis mogelijk apps te bouwen, zonder dat zij eerst code hoeven te leren. Hiervoor is een ‘drag-and-drop-editor’ beschikbaar in App Maker, waarmee gebruikers verschillende componenten kunnen combineren en datastromen kunnen importeren. Met behulp van een geïntegreerde code-editor is het mogelijk apps die hierdoor ontstaan verder naar wens aan te passen.
Met App Maker richt Google zich op de ontwikkeling van webapps en responsive apps voor tablets en smartphones. Op dit moment zijn alleen connecties beschikbaar tussen App Maker en de eigen diensten van Google. Op termijn moeten echter ook connecties beschikbaar komen naar andere veelgebruikte diensten. Bedrijven die deelnamen aan het Early Adopter Program for G Suite Business kunnen App Maker proberen zodra hiervan een publieke bèta beschikbaar is. Andere klanten zullen meer geduld moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.