Flexera Software neemt Palamida over

Flexera Software neemt Palamida over. Palamida is leverancier van Software Composition Analysis oplossingen waarmee ontwikkelaars hun softwareprojecten kunnen beheren en nauwkeurig kunnen nagaan welke open source componenten in hun software verwerkt is.
Flexera SoftwarePalamida levert zijn software in verschillende varianten. Zo levert het bedrijf de Standard Edition, een variant van de software gericht op bedrijven die exact willen nagaan welke open source code in hun software is gebruikt. De Governance Edition helpt bedrijven zeker te stellen dat hun software aan richtlijnen en regelgeving voldoet. De Enterprise Edition is de meest uitgebreide variant van de software. Deze versie bevat de functionaliteiten van de Standard Edition en Governance Edition, in combinatie met functionaliteiten die helpen licenties up-to-date te houden.

Oplossingen vullen elkaar aan

De oplossingen van Palamida vullen de oplossingen van Flexera Software aan. Zo kan de software van Palamida worden gebruikt om na te gaan welke open source componenten zijn verwerkt in installatie packages die met Flexera worden gecreëerd. Dit maakt het mogelijk te controleren of deze componenten beveiligingsproblemen bevatten, die hierdoor kunnen worden aangepakt voordat software naar eindgebruikers of interne gebruikers wordt gedistribueerd.
Daarnaast beschikt Flexera over een database met informatie over kwetsbaarheden in software, die wordt gebruikt om de Software Vulnerability Management oplossingen van Flexera aan te sturen. Deze database kan door de overname ook toegankelijk worden gemaakt voor producten van Palamida, zodat de informatie uit deze database kan worden gebruikt in de Software Composition Analysis oplossingen van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.