Node-RED project en Appium gedoneerd aan JS Foundation

IBM maakt bekend zijn Node-RED project onderdeel te maken van de JS Foundation, een nieuw project van de Linux Foundation gericht op de JavaScript community. Daarnaast kondigt Sauce Labs aan Appium te doneren aan de JS Foundation.
JS FoundationNode-RED is visuele tool waarmee ontwikkelaars hardware, API’s en online diensten voor het Internet of Things kunnen combineren in projecten. De tool biedt een browser-gebaseerde flow editor waarmee flows kunnen worden gemaakt, die vervolgens met één druk op de knop kunnen worden uitgerold. Door Node-RED onderdeel te maken van de JS Foundation wil IBM de community de gelegenheid geven mee te werken aan het project.
Daarnaast kondigt Sauce Labs aan het open source automatiseringsraamwerk voor softwaretesten Appium onderdeel te maken van de JS Foundation. Appium is al langer open source via de Apache 2.0-licentie. Sauce Labs benadrukt dat de donatie van Appium aan JS Foundation niet betekent dat het bedrijf zich minder op Appium wil richten, maar vooral dat Appium eigendom is van de volledige community. Voor het open source team van Sauce Labs blijft Appium dan ook één van de belangrijkste prioriteiten. Door Appium te doneren aan de JS Foundation hoopt Sauce Labs dat meer mensen zullen bijdragen aan het project en daarnaast meer sponsoren zich achter Appium willen scharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.