Red Hat lanceert open source code repository voor Ansible projecten

Red Hat lanceert het Ansible Galaxy project, een open source code repository waar ontwikkelaars Ansible projecten kunnen vinden, delen en hergebruiken. Met deze stap wil Red Hat de ontwikkeling van open source automatiseringstechnologie en in het specifiek Ansible Galaxy versnellen.
Ansible is een IT-automatiseringstool die Red Hat in handen kreeg door de overname van AnsibleWorks in 2015. Ansible is ontworpen voor het uitrollen van applicaties, het beheren van configuraties en orchestratie. Ansible Galaxy wordt de officiële community hub voor Ansible roles en contentbundels voor automatisering.
Ansible roles functioneren als een algemene taal voor Ansible functionaliteit. Roles kunnen betrekking hebben op handlers, bestanden, templates, taken, modules of variabelen. Ansible roles zijn ontworpen om functionaliteiten herbruikbaar, verplaatsbaar of refactoreerbaar te maken.

Ansible Galaxy

Ansible Galaxy

One Response to Red Hat lanceert open source code repository voor Ansible projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.