AllSeen Alliance en Open Connectivity Foundation bundelen hun krachten

De AllSeen Alliance en de Open Connectivity Foundation (OCF) bundelen hun krachten. De partijen gaan gezamenlijk verder onder de naam Open Connectivity Foundation. De organisaties willen gezamenlijk tot één algemene roadmap komen die moet leiden tot een uniform en open Internet of Things ecosysteem.
Open Connectivity FoundationDe partijen gaan gezamenlijk onder de vlag van OCF werken aan toekomstige OCF-specificaties, waaronder de open source IoTivity en AllJoyn projecten. Deze projecten gaan samenwerken om toekomstige versies van OCF-specificaties te ondersteunen in één enkele implementatie. Dit moet gebruikers toegang geven tot voordelen van beide projecten in een gecombineerde oplossing. Apparaten die op dit moment AllJoyn of IoTivity oplossingen draaien worden daarnaast interoperabel en backward-compatible.

Incompatibiliteit tegengaan

De samenwerking moet het IoT ecosysteem ten goede komen. Doordat beide projecten voorheen aan een IoT ecosysteem werkte ontstond incompatibiliteit tussen apparaten. Door de krachten te bundelen en interoperabiliteit tussen AllJoyn en IoTivity te verzorgen lossen de organisaties dit probleem op. Daarnaast wordt ook de overhead van beide projecten teruggedrongen.
De raad van bestuur van OCF bestaat uit leidinggevenden van een de bedrijven AB Electrolux, Arçelik, ARRIS International, CableLabs, Canon, Cisco Systems, GE Digital, Haier, Intel, LG Electronics, Microsoft, Qualcomm, Samsung Electronics en Technicolor.

One Response to AllSeen Alliance en Open Connectivity Foundation bundelen hun krachten

  1. RocketPaper schreef:

    Dank je wel! Dit is zeer nuttige informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.