Apple opent eerste iOS Developer Academy ter wereld in Italië

De iOS Developer Academy (bron: Apple)

Honderd studenten zijn een opleiding van één jaar gestart in Apple’s eerste iOS Developer Academy. Dit opleidingcentrum heeft op donderdag 6 oktober zijn deuren geopend op de Universita’ degli Studi di Napoli Federico II in het Italiaanse Napels.
Het iOS Developer Academy geeft studenten de praktische skills en vaardigheden geven die zij nodig hebben om hun ideeën om te zetten in apps en deze via de App Store op de markt te brengen. Het opleidingscentrum is toegankelijk voor studenten uit de hele wereld. Apple stelt studiebeurzen beschikbaar voor studenten die financiering nodig hebben om opleidingen te kunnen volgen.

Eerste opleidingen zijn gestart

100 studenten zijn donderdag gestart met hun opleiding. Het gaat om studenten uit verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Letland, Italië en Nederland. Dit jaar starten in totaal 200 studenten met een opleiding aan de iOS Developer Academy. Volgend jaar moet de capaciteit verdubbelen naar 400 studenten.
ios-developer-academy-3
Daarnaast kondigt Apple een nieuwe iOS Foundation Program aan in de Campania regio in Italië, waarbij het bedrijf een samenwerking aangaat met vijf andere universiteiten. Dit programma geeft studenten toegang tot cursussen rond appontwerp voor iOS. Apple verwacht dat ruim 800 studenten in het eerste jaar gebruik zullen maken van de cursussen, die drie tot vier weken duren.
ios-developer-academy-2

Twee miljoen apps

Op dit moment zijn er twee miljoen apps beschikbaar in de App Store. Apple stelt dat de App Store in Europa 1,2 miljoen banen heeft gecreëerd. Heeft bedrijf heeft naar eigen zeggen sinds 2008 bijna 10 miljard dollar uitgekeerd aan Europese ontwikkelaars.
ios-developer-academy-4

One Response to Apple opent eerste iOS Developer Academy ter wereld in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.