Techbedrijven willen gezamenlijk angst voor AI tegengaan

Amazon, Facebook, Google, DeepMind, IBM en Microsoft gaan samenwerken in het Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society (Partnership on AI) op. Dit partnership is gericht op de adresseren van kansen en uitdagingen rond kunstmatige intelligentie (AI) waar mensen en de maatschappij van kunnen profiteren.
Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and SocietyOp het gebied van AI gaan de ontwikkelingen snel. Zo is allerlei software beschikbaar waarmee ontwikkelaars AI kunnen verwerken in hun apps. AI wordt echter lang niet door iedereen met open armen ontvangen. Zo voelen sommige mensen zich bedreigd door AI en zijn zij bang voor de impact hiervan. Dit terwijl AI op termijn een steeds grote onderdeel uit gaat maken van onze maatschappij.

Angst voor AI tegengaan

Het Partnership on AI is bedoeld om het ontstaan van angst voor AI tegen te gaan. Het partnership wil publieke discussies over AI stimuleren en de impact van AI op de maatschappij gaan onderzoeken. Dit moet beter inzichtelijk maken welke gevolgen de komst van AI in de praktijk heeft en angst voor AI bij mensen wegnemen.
Amazon, Facebook, Google, DeepMind, IBM en Microsoft zijn op dit moment al lid van het Partnership on AI. Apple zou op dit moment gesprekken voeren om eveneens toe te treden tot het partnership.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.