GitLab haalt 20 miljoen euro op bij investeerders

GitLab

Het Nederlandse GitLab, een platform dat ontwikkelaars helpt samen te werken aan softwareprojecten, heeft twintig miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Zowel August Capital, Khosla Ventures als Y Combinator steken geld in het platform. De investering wordt gebruikt om de functionaliteit van het platform uit te breiden.
Het platform GitLab geeft ontwikkelaars de mogelijkheid online samen te werken aan ontwikkelprojecten. Het platform lijkt hiermee op Github en Bitbucket, maar biedt ontwikkelaars de mogelijkheid zelf een dergelijke omgeving op te zetten. GitLab is open source, maar er wordt ook een betaalde versie aangeboden die specifiek gericht is op grote bedrijven.
Het is de tweede keer dat GitLab een investeringsronde houdt. In 2015 staken investeerders vier miljoen dollar in het bedrijf. Nu haalt het bedrijf dus opnieuw geld op bij investeerders. Deze nieuwe investering wil de Utrechtse startup gebruiken om de functionaliteiten van het platform verder uit te bouwen. Zo wordt onder andere gewerkt aan wiki’s, functionaliteiten om code te reviewen en tools voor Continuous Integration, Continuous Deployment en Continuous Delivery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.