Cabin maakt Kubernetes beheer vanaf mobiele apparaten mogelijk

Skippbox lanceert Cabin, een mobiele app waarmee ontwikkelaars de populair container orchestratiesysteem Kubernetes kunnen beheren. De app is alleen voor het iOS platform beschikbaar.
Het bedrijf Skippbox richt zich op de ontwikkeling van oplossingen die de gebruikerservaring van Kubernetes verbeterd en de uitrol van cloud native applicaties vereenvoudigd. Het bedrijf breidt zijn portfolio nu uit met de mobiele app Cabin. Hiermee wil het bedrijf ontwikkelaars helpen Kubernetes vanaf mobiele apparaten te beheren.

Features

Met Cabin kunnen ontwikkelaars:

  • Kubernetes applicaties beheren
  • Applicaties op- of juist afschalen
  • Commando’s uitvoeren in containers
  • Logbestanden inzien
  • Labels toevoegen of juist verwijderen
  • Basisimplementaties creëren met behulp van een enkele container image

Cabin stelt gebruikers in staat snel meerdere clusters toe te voegen en de Kubernetes resources te beheren die een microservices applicatie vormen. Applicaties kunnen worden opgeschaald door simpelweg een schuif te verschuiven. Daarnaast kunnen updates worden uitgerold door nieuwe containers images te specificeren. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang op alpha-niveau tot de Helm packaging manager voor Kubernetes.

Enterprise versie

Op termijn staat ook een enterprise versie van Cabin op de planning. Deze software kan volledige on-premise worden gedraaid. Momenteel is Cabin uitsluitend beschikbaar voor het iOS platform. Een Android variant van de app is in ontwikkeling. Cabin is gratis beschikbaar.
Cabin maakt Kubernetes beheer vanaf mobiele apparaten mogelijk (bron: Skippbox)

One Response to Cabin maakt Kubernetes beheer vanaf mobiele apparaten mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.