Opschoning van App Store kan tot 750.000 apps treffen

Apple kondigt aan de App Store te gaan opschonen. Het bedrijf gaat verouderde apps en apps die niet goed functioneren verwijderen uit zijn appwinkel. Dit moet de kwaliteit van apps die de App Store aanbiedt verbeteren.
Apps die al langere tijd niet zijn bijgewerkt, niet geschikt zijn voor de laatste apparaten van Apple of een te lange naam hebben verwijderd zijn het doelwit van Apple’s actie. Het bedrijf gaat ontwikkelaars van dergelijke apps verzoeken hun apps aan te passen. Gebeurt dit niet? Dan worden de apps verwijderd. Apps die bij het opstarten crashen worden direct uit de App Store verwijderd.
Analisten van AppFigures schatten dat maximaal 750.000 apps door de actie getroffen zullen worden. Zo heeft 11% van alle apps in de App Store een naam hebben die langer is dan 50 karakters. Dit komt neer op ongeveer 220.000 apps. Ook merkt het bedrijf op dat ruim 550.000 apps al langer dat twee jaar geen update hebben ontvangen. Inmiddels zouden al duizenden apps door Apple uit de App Store zijn verwijderd.

11% van de apps in de App Store heeft een te lange naam (bron: AppFigures)

11% van de apps in de App Store heeft een te lange naam (bron: AppFigures)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.